Festival

 
  

Festival "Voor Niets Gaat De Zon Op" Editie 2017


Dit jaar willen we met het Festival "Voor niets gaat de zon op” de wijken in. Dit zijn de wijken waar veel mensen een minimuminkomen hebben, o.a. de Oosterparkwijk en de PST wijken. De eerdere edities vonden plaats op de Grote Markt in Groningen en in de Jazz Harbour club in Winschoten.

 

Participatie is een begrip waar we niet meer omheen kunnen. Daarom voeren wij deze gedachte ook uit met betrekking tot het Festival "Voor niets gaat de zon op”. We willen een uitgebreide informatiemarkt aanbieden op het gebied van welzijn, dagbesteding, onderwijs, vrijwilligerswerk en inkomensondersteunende maatregelen. Daarbij hopen wij participatie een gezicht te kunnen geven. We brengen de diverse organisaties in contact met de mensen voor wie zij iets kunnen betekenen. Ook willen we de nieuwkomers, statushouders, op allerlei manieren betrekken bij dit festival. Niet alleen als bezoeker, maar ook als vrijwilliger om de dag tot een succes te maken. Dit kan als gastvrouw, gastheer, in de bediening of bij het maken van wereldgerechten, want we willen heel graag een festival met aandacht voor andere culturen.

 

We noemen het een festival dus is er alle ruimte voor muziek, live acts, kunst en cultuur en lekker eten. Onze bedoeling is om te proberen mensen uit de desbetreffende stadswijken mee te laten werken en laten deelnemen binnen het festival.

 

Organisaties die al eerder hebben deelgenomen aan Festival Voor niets gaat de zon op (en die we uiteraard graag terugzien op deze derde editie) zijn o.a. WIJ Groningen, MJD, Link 050, Humanitas, Noodhulp.nl, de Partybank, Stichting Knip, Rechtswinkel, Werkpro, Jimmy's, Minimaloket Gemeente Groningen, Vrouwencentra (zoals Jasmijn en De Boei).

De website is nog onder constructie voor de nieuwe editie maar staat nog wel online:http://www.voornietsgaatdezonop.net/

Uiteraard zullen we updates over het festival op Facebook plaatsen en publiciteit genereren door middel van stukjes in diverse wijkkranten, op wijkwebsites en andere sociale media en via het verspreiden van flyers en posters.

Kijk op de website voor nieuwtjes en updates.

 

Onze contactgegevens:

Samevents4U

Maarten Dölle

Festivalorganisatie festival.voornietsgaatdezonop@gmail.com

tel. 06-40340983 of tel. 06-23349090

Kies pagina: 1 2